Hvad vil det sige at være i praktik? Hvad skal jeg lave? Hvad vil det sige at arbejde på et kommunikationsbureau?

Praktikant Aros Kommunikation

Mange spørgsmål og tanker løb gennem hovedet, da jeg startede som praktikant hos Aros Kommunikation. De to måneder jeg har været praktikant, er jeg allerede blevet en del klogere på bureaulivet og har stiftet bekendtskab med mange spændende og alsidige opgaver. Jeg har heldigvis nogle måneder endnu til at blive kastet ud i flere projekter og blive endnu klogere på bureauverdenen.

Praktikantens første uge
Det var en spændt og lidt nervøs praktikant, der trådte ind ad døren hos Aros Kommunikation. Jeg blev dog rigtig godt modtaget med både morgenmad, blomster og glade ansigter, som fortalte lystigt og bredt om deres arbejdsopgaver og dem selv. Den gode stemning løsnede forholdsvis hurtigt op for nervøsiteten, da jeg fandt ud af, at de kære Aros-folk slet ikke er så farlige, men i stedet rigtig søde mennesker.

Praktikantens learning #1: Frygt ej, du er omgivet af søde mennesker.

Hvad skal praktikanten lave?
Siden jeg startede, har jeg haft hænderne i et hav af opgaver, og mine dage på kontoret har været fyldt med alt fra research og pressemeddelelser til kampagnestrategi og effektmålinger. I den tid er jeg blevet meget klogere på emner som fx unges rusmiddel- og alkoholvaner. Vidste du for eksempel, at hele 42 % af de unge mellem 16-24 år har prøvet at ryge hash, mens 45 % af de 15-25-årige er blevet presset til at drikke mere, end de havde lyst til, af deres venner. Nej vel, det var også ny viden for mig, men som praktikant har jeg allerede lært meget mere end at lave kaffe og spise kage.

Min viden er også blevet væsentlig udvidet inden for biler ved at skrive pressemeddelelser og researche på emnet. Jeg har fx lært, at bilens dæk i gennemsnit skal udskiftes hvert femte år, samt de nyeste biler ikke som standard har et reservedæk, men i stedet for kan anvende dækskum, hvis de punkterer. Dette var ny viden for mig, der ikke har bil, men i stedet tager de fleste ture på jernhesten, som kan leve længe på lidt luft i hjulene.

Praktikantens learning #2: Ny skrivemåde kan fremskynde grå hår.

Arbejdet på et bureau?
Opgaverne spænder meget bredt på bureauet, og jeg har allerede lært en del fagligt, men er også blevet klogere på bureaulivet. Jeg har skrevet en lille liste over, hvad jeg indtil videre har fundet ud af:

1. Google er ens bedste ven, når man arbejder i konsulentbranchen og skal finde informationer omkring stort og småt.
2. Bureaulivet giver indsigt og viden om mange forskellige aspekter, som fx biler, rusmiddel- og alkoholvaner, som jeg nødvendigvis ikke havde vidst eller undersøgt.
3. De mange forskellige opgaver på et bureau tvinger dig til at tænke anderledes og udfordrer din kreativt, hvilket er rigtig fedt og lærerigt.

Summa summarum: I min tid som praktikant er jeg blevet en hel del klogere og opmærksom på, hvordan en pressemeddelelse gerne skal udformes, selvom det til tider kan tage lang tid at nå i mål. Jeg har fået en del indsigt i konsulentbranchen og erfaret, at de mange spændende opgaver på Aros Kommunikation, ikke gør det muligt at kede sig.

Praktikantens learning #3: Hæng i, sug til dig af viden – det er fedt og givende.